West Cyclades

Wednesday, 19 February 2020 15:25

Κοινή Επιστολή Αγανάκτησης Μήλου, Κιμώλου & Σίφνου στην πρόθεση της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ

Κοινή Επιστολή Αγανάκτησης

Μήλου, Κιμώλου & Σίφνου

στην πρόθεση της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ

να μεταφερθεί η έδρα και το αρχείο του ΙΚΑ (3.000 κιβώτια εγγράφων)

από τον Πειραιά στη Νάξο.

 

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι και Κυρίες Υπουργοί, Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές Κυκλάδων, Κύριε Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Κύριε Διοικητή του ΕΦΚΑ, ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου: Η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, η Δημοτική Αρχή Μήλου, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Μήλου εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση, την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία μας, στην πρόθεση της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, να μεταφερθεί η έδρα και το αρχείο του ΙΚΑ (3.000 κιβώτια εγγράφων) από τον Πειραιά στη Νάξο.

Το ΙΚΑ Μήλου είναι μια κατάκτηση αγώνων των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού μας και σήμερα εξυπηρετεί 900 επιχειρήσεις της Μήλου, 600 της Σίφνου, 60 της Κιμώλου. Υπάρχουν επίσης οικοδομοτεχνικά έργα, οι φάκελοι των οποίων παραμένουν ανοιχτοί, με 650 οικοδομές για τη Μήλο, 327 για τη Σίφνο και 129 για την Κίμωλο. Η μεταφορά όλων αυτών των υποθέσεων και των κατοίκων της Μήλου να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Νάξου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για τη μη πραγματοποίησή του.

Καλούμε την Διοίκηση του ΕΦΚΑ ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου και την Κυβέρνηση να μην πραγματοποιήσουν την απειλούμενη πρόθεσή τους και ζητούμε από τους βουλευτές Κυκλάδων να μας συμπαρασταθούν, ειδάλλως θα τους θεωρήσουμε συνυπεύθυνους. Εάν συμβεί αυτό, θα το θεωρήσουμε ως πράξη καταστροφική και εγκληματική για τους κατοίκους των νησιών Μήλου- Κιμώλου- Σίφνου, ως παντελή αδιαφορία για τα νησιά μας και ως τιμωρία. Σας παραθέτουμε τα επιχειρήματα και τους λόγους της διαφωνίας μας και παρακαλούμε να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας:

1. Η νησιωτικότητα, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, εφαρμόζεται κατ΄ εξαίρεση. Αντί να ενισχύεται η παρουσία του κράτους με δημόσιες υπηρεσίες σε νησιά και να υποβοηθείται η παραμονή των νέων και των επαγγελματιών, δυστυχώς γίνεται το αντίθετο από το ίδιο μας το κράτος.

2. Η κατάργηση αυτή θα είναι εφιαλτική για όλους τους κατοίκους της Μήλου, αν λάβει κανείς υπόψιν του την έλλειψη καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης και το κόστος της μετακίνησης. Δεν ζούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα που με οποιονδήποτε καιρό παίρνεις το αυτοκίνητό σου και πας στην άλλη πόλη και επιστρέφεις αυθημερόν. Για ένα έγγραφο θα φεύγουμε αρκετές ημέρες και με διαμονή στη Νάξο. Ζούμε σε νησί, αντιληφθείτε το!

3. Η Μήλος είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή, ιδιαίτερου οικονομικού ενδιαφέροντος, αφού συνυπάρχουν η Βιομηχανία και ο Τουρισμός, που σημαίνει έξτρα ανάγκη για δημόσιες υπηρεσίες αλλά και έσοδα στην Υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ με τους χιλιάδες ασφαλισμένους.

4. Μέχρι σήμερα το ΙΚΑ Μήλου, επιτελεί διπλό ρόλο εφόσον εξυπηρετεί όχι μόνο τους εργαζομένους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αλλά και τους ανέργους του ΟΑΕΔ. Ποιός θα τους εξυπηρετεί αυτούς

5. Θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους Μηλιούς υπαλλήλους του παραρτήματος που υπηρετούν στο νησί, καθώς θα ξεσπιτωθούν και θα διαλυθούν οι οικογένειές τους, καθότι πρόκειται για γονείς μικρών παιδιών.

6. Η ενέργεια αυτή θα αποβεί μαθηματικώς εις βάρος των εσόδων του ΙΚΑ, διότι

α) η Μήλος είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή και το σωστό είναι να ανοίγουν και όχι να κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες. 

β) οι κάτοικοι της και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι και οι ανήμποροι μετακίνησης θα προτιμούν να μην εκτελούν τις υποχρεώσεις τους προς το ΙΚΑ, παρά να ταλαιπωρούνται. Η μετακίνηση όλων αυτών με πλοίο θα είναι απαγορευτική. 

γ) Η δια αλληλογραφίας γραφειοκρατική επικοινωνία των ασφαλισμένων με το ΙΚΑ, θα αποβαίνει εις βάρος και των κατοίκων και της Υπηρεσίας.

7.Θα είναι δηλωτικό της κυβέρνησης, ότι στις προτεραιότητές της δεν περιλαμβάνονται οι παραμεθόριες-νησιωτικές περιοχές και ιδίως των Κυκλάδων. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε επιβεβλημένη την εξαίρεση της περίπτωσης των νησιών Μήλου- Κιμώλου- Σίφνου.

Η παροχή άμεσων υπηρεσιών δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των αστικών ή των μεγάλων νησιωτικών δήμων, αλλά δικαίωμα όλων μας!

 

Με τιμή,

Η Έπαρχος Μήλου, Ελισάβετ Χωριανοπούλου

Ο Δήμαρχος Μήλου, Εμμανουήλ Μικέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μήλου

Τα Σωματεία και οι Σύλλογοι Μήλου

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου

Το Πρωτοβάθμιο Σωματείο ΔΕΗ, Ένωση Τεχνητών ΔΕΗ

 

Συνυπογράφουν το παρόν επίσης, οι :

Δήμαρχος Κιμωλου, Κωσταντίνος Βεντούρης

Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη»

 

 

 

Last modified on Wednesday, 19 February 2020 15:41

join with us

twinter

NEWSLETTER